TRE i Odense

T R E kan bruge til at arbejde med stress og traumer rent kropsligt. Jeg er certificeret TRE udbyder og tilbyder individuelle forløb, hvor du kan lære øvelserne at kende i trygge rammer. Jeg har klinik på Fyn i Odense C.

Hvad er TRE


TRE er nogle fysiske øvelser der igennem rystelser, forløser spændinger og traumer som sidder i kroppen.


TRE står for Tension and Trauma Releasing Exercises, eller på dansk spændings og traumeforløsende øvelser.


Metoden blev udviklet af den amerikanske kropsterapeut David Berceli, der efter at have arbejdet kropsligt med behandling af chock og traume i krigsområder, udviklede TRE metoden til behandling af krigtraumer.


TRE metoden kommer især til sin ret, når det handler om behandling af PTSD, da den går en rent kropslig vej, og man dermed helt undgår at forholde sig mentalt til traumet.Hvordan fungerer TRE


TRE øvelserne aktiverer kroppen så den begynder at ryste af sig selv. Rystelserne bringer ofte gamle undertrykte følelser og traumer op til overfladen, hvilket i nogle tilfælde kan ske meget pludseligt og være meget voldsomt, derfor er det vigtigt at tilgå øvelserne med forsigtighed.


Når T R E metoden er lært, kan den udføres på egen hånd. Det giver dig mulighed for at behandle og tage vare på dig selv, hvor man i meget andet terapi er afhængig af at se en terapeut mange gange.


Det tager typisk en 2-3 sessioner med en certificeret TRE provider, før det er anbefalet at man laver øvelserne selv.


TRE metoden består af 7 øvelser

6 indledende og 1 afsluttende.


De indledende øvelser har fokus på at grounde dig og aktivere din krop. Øvelserne udtrætter muskler fra tæerne til nederste del af ryggen. Det tager ca. 25 minutter.


Den afsluttende øvelse går vi ind og sætter gang i rystelserne. Rystelserne har den traume/stress forløsende effekt. Du vil typisk ligge på gulvet 15 minutter, mens du lader dine ben og krop ryste.


 

Øvelserne er lavet så man har mulighed for at gå ind og ud af dem løbende. Selvregulering og forsigtighed er en vigtig del af at lave rysteterapi ansvarligt.


Hvad kan TRE bruges til


TRE kan bruges som en kropslig vej, til at få behandlet traumer og stress som har ophobet sig i kroppen.

Typiske tegn på traumer og stress i kroppen kan være:


 • Angst
 • Stress
 • Søvnløshed
 • Overopmærksomhed
 • Ond i ryggen
 • Spændinger i nakke
 • Fordøjelsesproblemer
 • Manglende overskud
 • Depression
 • Vrede
 • Ængstelighed

Hvordan fungere en TRE session


Typisk vil vi snakke lidt om din baggrund, og hvorfor du gerne vil lave TRE. Derefter vil du blive guidet igennem øvelserne. Når vi når til den sidste øvelse vil jeg sidde ved siden af dig, mens jeg løbende spørge ind til hvordan du oplever rystelserne.

Afslutningsvis får du lov til at ligge og mærke din krop i 5 minutter, hvorefter vi snakker sammen om oplevelsen, og runder af sammen.


En session tager ca. 1 time.


TRE session af 60 minutter

Pris 750 kr.

Introkursus I TRE


Tid:
6. oktober 2022 kl. 10 - 17, med

opfølgning 13. oktober kl. 14 - 17


Sted:
Alexandragade 4, 5000 Odense C


Pris: 1.400 kr.


Underviser: Colette Markus, Sofus Markus

Tilmelding: colette@markus.dk eller tlf. 2126 5257


Se program

kontakt:

Du kan også skrive en besked til mig her, så vender jeg tilbage.

 
 
 
 

Hvad er min baggrund for at arbejde med TRE

Jeg har 1 års uddannelse hos tre-academy, hvilket certificerer mig til at undervise i metoden med klienter og i mindre forsamlinger. På uddannelsen får vi et teoretisk grundlag, samt en masse erfaring på egen krop.

Metoden er i sig selv meget enkelt, men efter at have taget uddannelsen bliver man rustet til at håndtere de ting som måtte dukke op i en TRE session.
Hvordan vil et TRE introforløb se ud?


Ved et typisk introforløb vil vi mødes 3 gange. Behovet variere dog fra person til person.

1 session prøver du øvelserne og for en fornemmelse af hvad de kan gøre for dig


2 session hjælpes vi ad med at gennemgår vi øvelserne sammen, og hvis du er parat for du lov til at lave dem derhjemme.


3 session snakker vi om hvordan det har været at lave øvelserne derhjemme, derefter laver du dem, mens jeg korrigere, så jeg er sikker på du har lært dem korrekt og kan lave dem hensigtsmæssigt.


 1.  

Efter et forløb, vælger nogle at fortsætte hos en TRE provider. Det kan for nogen være givende, da det er et trygt rum, og der er mulighed for at jeg kan lave interventioner, eller snakke om det oplevelser du har.TRE kombineret med terapi


Det er en mulighed at lave TRE kombineret med terapi. Hvis vi kombinere de 2 ting, starter vi ud med at snakke i 1 time, og derefter laver TRE. 


Det kan været særdeles givende at kombinere TRE med traditionel terapi, da nogle problematikker nemmest bliver løst igennem samtaler, og andre igennem kropsterapi.


Hvis TRE bliver kombineret med samtaleterapi vil en session typisk tage 2 timer, og så er det nødvendigt at booke en dobbeltsession.