TRE kursus i Odense

TRE kursus med fokus på at lære metoden godt at kende. Kurset bliver afholdt af Colette Markus (leder af TRE-uddannelsen) og Sofus Markus (uddannet tre-provider). På kurset vil du blive fortrolig med øvelserne, så du i udgangen af kurset kan udføre dem på egen hånd

Kontakt migTilmeld dig kurset

Hvad vil du lære på TRE kurset?

Dette TRE kursus vil være en blanding af teori og praktiske øvelser. Efter denne dag vil du have lært de 7 TRE øvelser, så du vil være i stand til at arbejde videre med dem selv.

På opfølgningsdagen bliver der mulighed for at blive korrigeret i TRE øvelserne, samt få svar på de spørgsmål der kan være opstået, når man har udført dem alene.

 

På kurset får du:

☀️ Indlæring af TRE-metoden, så du selv kan praktisere den fremadrettet

☀️ 3 x TRE-sessioner med erfarne behandlere

☀️ En kort introduktion til den bagvedliggende teori

☀️ Mulighed for at dele dine oplevelser og sparre med andre i et trygt rum

☀️ Undervisning af uddannelsesleder på TRE-academy Colette Markus

Praktisk

Tid: Torsdag den 10. oktober kl. 10.00 – 16.00

Opfølgning: Torsdag den 24. oktober kl. 14.00 – ca. 17.00

Sted: Alexandragade 4, 5000 Odense C, 4. Sal (kvisten)

Tilmelding: https://system.easypractice.net/event/tre-kursus-541b0

Pris: Kr. 1.500,-, Faktura og betalingsoplysninger sendes ved tilmedling.

Andet: Hvis du har nogle spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte mig på info@sofusmarkus.dk eller tlf. 40275951

Når du har tilmeldt dig, sender vi dig et link til et tilmeldings+helbredsskema, som vi beder dig udfylde og sende tilbage. Hensigten med helbredsskemaet er, at vi kan tage højde for evt. nødvendige hensyn. Vi anbefaler ikke gravide at deltage.

Til TRE kurset skal du have tøj på, du kan bevæge dig i. Du kan tage madpakke med til frokosten eller købe noget i de nærliggende butikker. Der vil dagen igennem være kaffe, te og frugt.

Undervisere

Colette Markus:

Jeg har siden 1992 haft egen praksis med individuel- og parterapi samt personaleudvikling og konflikthåndtering. Jeg har senere taget en coachuddannelse, og i 2009 tog jeg uddannelsen i TRE metoden (stress- og traumebehandling), som er et fantastisk godt supplement til mine terapier. Efterhånden er TRE blevet en større og større del af mit virke. Bl.a. afholder jeg workshops og uddannelsesforløb i Danmark, men også i Mexico, Kurdistan (Irak) og Færøerne, hvor der er stort behov for den slags teknikker. Da pengene samtidig ofte er små disse steder, er en del af mit arbejde her frivilligt.

Sofus Markus:

Jeg er tidligere uddannet og har arbejdet som programmør, men da jeg savnede mere medmenneskelig kontakt, begyndte jeg i år 2010 at se indad gennem meditation. Det førte til en beslutning om at arbejde med mennesker og at uddanne mig til både yoga- og meditationsinstruktør. I 2019 afsluttede jeg både en uddannelse som psykoterapeut og TRE provider. Til hverdag ser jeg klienter i egen klinik i Odense C. TRE øvelserne er et godt supplement til min psykoterapi og et godt redskab, som man kan tage med sig hjem og bruge resten af livet. Jeg laver løbende TRE kurser sammen med min mentor og mor Colette Markus.

Hvem kan deltage på dette TRE kursus

Alle er velkomne til at deltage på vores TRE kursus. Du kan både deltage, hvis du har erfaring med TRE metoden, og hvis det er helt nyt for dig. På dette TRE kursus vil der være mulighed for at ryste flere gange, lære teori og få mulighed for at stille spørgsmål.

Førstegangsudøveren bliver klædt godt på til selv at kunne lave øvelserne derhjemme på egen hånd, ved kursets udgang.

For den erfarne TRE udøver kan dette kursus bruges til at få ny erfaring, få genopfrisket det teoretiske, og/eller få besvaret nogle spørgsmål.

Der er dog nogle få grupper, som vi er særligt opmærksomme på, når vi laver TRE kursus, fx i forbindelse med psykiske sygdomme, graviditet eller nogle former for fysiske skavanker. Hvis du er i tvivl, så hold dig ikke tilbage med at tage kontakt til mig på info@sofusmarkus.dk, så skal jeg nok hjælpe dig med at finde ud af, om TRE er det rette for dig, på nuværende tidspunkt

Hvad er TRE metoden?

TRE metoden består af 7 fysiske øvelser, der aktiverer kroppens naturlige rystelser. Rystelserne forløser spændinger og traumer, som sidder i kroppen. Når først de 7 TRE øvelser er lært, kan TRE metoden udføres på egen hånd.

TRE står for Tension and Trauma Releasing Exercises, eller på dansk spændings- og traumeforløsende øvelser.

TRE metoden blev udviklet af den amerikanske kropsterapeut David Berceli, der efter at have arbejdet kropsligt med behandling af chok og traumer i krigsområder, udviklede de 7 TRE øvelser til behandling af krigstraumer.

TRE metoden er også meget anvendelig, når det handler om behandling af PTSD, da den går en rent kropslig vej, og man dermed helt undgår at forholde sig mentalt til traumet.

Hvordan fungerer TRE metoden?

TRE øvelserne aktiverer kroppen, så den begynder at ryste af sig selv. Rystelserne bringer ofte gamle undertrykte følelser og traumer op til overfladen uden at det bemærkes. I sjældne tilfælde kan det dog ske, at TRE metoden frembringer undertrykte traumer meget pludseligt, hvilket for mange vil være en voldsom oplevelse. Derfor er det vigtigt at tilgå øvelserne med forsigtighed.

Når TRE metoden er lært, kan det udføres på egen hånd. Det giver dig mulighed for at behandle og tage vare på dig selv til forskel fra mange andre behandlingsformer, hvor man er afhængig af terapeuten for at blive behandlet.

Det tager typisk 3 sessioner med en certificeret TRE provider, før det er anbefalet, at man laver de 7 tre øvelserne selv.

På TRE kurset vil du blive rustet til selv at kunne udføre TRE metoden ved kursets udgang.

TRE metoden består af 7 øvelser

6 indledende og 1 afsluttende.

De indledende TRE øvelser har fokus på at grounde dig og aktivere din krop. Øvelserne udtrætter muskler fra tæerne til nederste del af ryggen. Det tager ca. 25 minutter.

I den afsluttende øvelse går vi ind og sætter gang i rystelserne, hvis de ikke er gået i gang inden. Rystelserne har den traume/stress forløsende effekt. Du vil typisk ligge på gulvet 15 minutter, mens du lader dine ben og krop ryste.

TRE øvelserne er lavet, så man har mulighed for at gå ind og ud af dem løbende. Selvregulering og forsigtighed er en vigtig del af at lave rysteterapi ansvarligt.

Hvad kan TRE øvelserne bruges til?

TRE øvelserne kan bruges som en kropslig vej, til at få behandlet traumer og stress, som har ophobet sig i kroppen.

Typiske tegn på traumer og stress i kroppen kan være:

 • Angst
 • Stress
 • Søvnløshed
 • Overopmærksomhed
 • Ondt i ryggen
 • Spændinger i nakke
 • Fordøjelsesproblemer
 • Manglende overskud
 • Depression
 • Vrede
 • Ængstelighed

TRE som selvhjælpsmetode

Det, der gør at TRE metoden virkelig kommer til sin ret, er, at når TRE øvelserne først er lært, vil du have et værktøj, som du kan tage med dig resten af dit liv.

Her adskiller TRE øvelserne sig  fra andre behandlings metoder. Når du deltager på et TRE kursus, vil det primære fokus være, at du lærer at udføre øvelserne på egen hånd og dermed give dig selv mulighed, for at blive din egen behandler.

TRE er derfor ikke noget man tager TRE kursus i, og så er det slut. TRE er en metode, som du kan blive ved med at bruge resten af dit liv, når først de 7 TRE øvelser er lært.

TRE metoden som stress og selvregulering

Når du laver TRE øvelserne afstresser og aftraumatiserer du din krop. Umiddelbart kan udførelsen af TRE øvelserne hjælpe dig ind i en tilstand af ro og afspænding, som varer ved, til stressen begynder at melde sig igen. Derfor vil et TRE kursus, højst sandsynligt ikke ændre dit stressniveau permanent – selv om det i sjældne tilfælde er sket.

Hvis øvelserne laves regelmæssigt over en længere periode, vil du typisk opleve at dit generelle stress niveau bliver sænket, og du vil begynde at få en mere grundlæggende ro på dit nervesystem. Kroppen er i stand til at heale gamle traumer, så du på længere sigt er i stand til at leve med dem – Det er nervesystemet som selvregulerer, og ofte vil du ikke ligger mærke til det når det sker.

Det vil oftest opleves som mere ro i hverdagen, mindre irritabilitet, mere tolerance, bedre søvn, afspændt krop og generelt bedre humør.

Om TRE metodens oprindelse

TRE øvelserne er udviklet af den amerikanske kropsterapeut David Berceli. David har igennem 20 år rejst ud til verdens brændpunkter, hvor store befolkningsgrupper har været udsat for fysiske og mentale traumer uden at kunne få hjælp.

David har boet over hele verdenen, hvor han har været involveret i hjælpe- og genopbygningsprogrammer. Gennem hans erfaringer og observationer af mennesker, som bliver traumatiseret, har han haft et direkte indblik i, hvordan mennesker lukker sig sammen og reagerer, når de bliver stressede og traumatiseret.

Gennem disse direkte observationer og ved at arbejde med mennesker, har David løbende udviklet de 7 TRE øvelser, som nu er blevet kendt som TRE metoden., for at kunne arbejde med større grupper med at få løsnet op i deres traumatiske kroppe, uden at han skal være over hver enkelt.

TRE Metoden er derfor oprindeligt lavet til at arbejde med større grupper af mennesker med et mål om effektivt at stress- traume behandle dem.

TRE metoden er senere hen blevet brugt vidt omkring i verdenen, og har udviklet sig til en verdensomspændende TRE organisation (TRE for All).

På det kommende TRE kursus vil du ikke lære så meget om baggrunden, da vores primære fokus er, hvordan du selv kan lære at udføre TRE øvelserne.

Psykoterapeut i Odense

Psykoterapeut Sofus Markus
Overgade 14, 2 th., 5000 Odense C

Telefon: 40 27 59 51
Mail: sofus@markus.dk