Parterapi i Odense

Stort set alle par oplever udfordringer og knas i forholdet.
For nogle par er det kun periodevis, mens det for andre kan vare ved og gøre livet ulideligt. Når der er problemer i forholdet som ikke bliver løst, begynder relationen ofte at køre skævt - der er dårlig stemning i hjemmet, man har svært ved at se hinanden i øjnene og være kærlige, frustrationen vokser, og det bliver sværere at tale fornuftigt og konstruktivt med sin partner.

Hvorfor starte i parterapi


Når jeg selv tænker tilbage på de tidspunkter i mit liv hvor parforholdet er kørt skævt, er det som om at der svæver en sort sky over mig, uanset hvor jeg befinder mig. Det er ikke så underligt, for et forhold er ofte det fundament man står på, hvorfor det vil fylde rigtig meget i hverdagen, når det ikke kører.  


Uden for hjemmet kommer forholdsproblemer ofte til udtryk i form af tankemylder, distræthed, humørsvingninger, beklagelser og en generel modstand på at være hjemme.


Indenfor hjemmet, kommer konflikter i forholdet ofte til udtryk i form af spydigheder, frustrationer, forudantagelser, underdanighed, usikkerhed, overopmærksomhed, tankemylder, søvnløshed og så videre.


Der kan være mange grunde til at et parforhold er begyndt at føles mere som en udfordring, end som en spændende rejse sammen.  Det kan være i oplever at:


 • Kommunikation ender i skænderier
 • Der har været utroskab
 • Jalousi
 • Sexlivet er gået i stå eller er blevet forværret.
 • Der er misforståelser eller generel dårlig kommunikation
 • Uenigheder om praktiske ting, fx økonomi, bopæl, rengøring m.m.
 • Har det svært med svigerfamilien
 • Romantikken er væk
 • Uenighed om prioriteringer
 • Skilsmisse
 • Konflikter i forhold til opdragelse af børn og værdier


Uanset hvilken udfordring i står i, vil der altid være en fællesnævner -  Problemerne opstår mellem jer. Parterapi kan hjælpe med at give indsigt i hvad der sker, og understøtte at der kommer et større nærvær og forståelse mellem jer.

Hvordan fungerer parterapi i praksis 


Taletid

Når i starter i parterapi vil der primært være fokus på at give begge plads til at tale og blive hørt. På den måde opbygger vi en god kommunikation og samtidig forebygger vi misforståelser - som ofte spiller en stor rolle når parforholdet kører skævt.


Hvis der er noget som er svært at udtrykke, eller der er en frygt for at tale om det, vil jeg selvfølgelig støtte og hjælpe til, at det kommer klart og tydeligt igennem til den anden part.


Problemhåndtering

I terapien vil vi undersøge hvad der fylder mest i forholdet for jer hver især, og så finder vi sammen indtil hvad vi skal fokusere på i sessionen.

Nogle gange er der fokus på ét tema gennem al terapien, mens det for andre kan variere fra gang til gang.

Paterapeutens rolle


Min rolle som parterapeut består hovedsageligt i:


 • At skabe trygge rammer, så det bliver nemmere at udtrykke hvad der er sårbart.
 • Være tolk – en der hjælper jer med at høre og forstå, hvad i selv og jeres partner siger.
 • En der fastholder og stiller skarpt – hjælper med at finde frem til og tydeliggøre det i vil udtrykke
 • En der hjælper med at udpege fordømmelser, kritik og bebrejdelser når det kommer frem, selvom det ikke er hensigten.

Parterapi priser

Pris 1.400 kr -  2 t.

kontakt:

Du kan også skrive en besked til mig her, så vender jeg tilbage.

 
 
 
 


Parterapi forløb


De første 3-4 gange er det godt at komme én gang ugentligt, så vi lærer hinanden at kende, og får sat et klart fokus på at arbejde på parforholdet. Derefter vil vi typisk nedjustere antallet af sessioner efter behov.


Hvor lang tid i skal være i parterapi, er fuldstændigt op til jer. For nogle er det nok at mødes hen over en kortere, måske intens, periode, mens det for andre føltes bedst at have et langvarigt forløb.


Efter et afsluttet forløb, kan det være en fordel at komme til et ’service eftersyn’ med en 3-6 måneders mellemrum. For på den måde at forebygge, at problemer begynder at hobe sig op, for til sidst at fylde rigtigt meget.

  

Jeg har lokaler i Odense, hvor jeg arbejder som selvstændig psykoterapeut, og jeg tager imod par som gerne vil have hjælp til at få set på deres forhold.