Hvad er angst?

Angst er en dækfølelse, som opstår, når man er bange for noget i sig selv. Typisk opstår angsten, når der er nogle følelser i én, som man ikke vil kendes ved eller ved, hvordan man skal håndtere. Angst opstår også ved tanken om det ukendte.

Der er forskel på frygt og angst. Angst handler om at være bange for noget i sig selv, hvor frygt handler om at være bange for noget udefrakommende og dermed mere konkret.

Angstbehandling

Under en angst behandling starter vi ud med at undersøge, hvor meget angst du har, og få skabt et overblik over, hvad der forårsager din angst.

Derefter vil vi fokusere på angsthåndtering og behandling.

Angsthåndtering handler om at sætte fokus på, hvordan du kan håndtere din angst, når den kommer frem. Målet med angsthåndteringen er, at du lærer at takle angsten, når den kommer frem i din hverdag.

Angstbehandling handler om at finde ind til, hvad angsten udspringer fra og så tage hånd om det. Det vil i mange tilfælde være ubehagelige følelser eller tanker, som trigger angsten. Målet med angstbehandlingen er at fjerne årsagen til, at der opstår angst, så du kan leve et mindre angstpræget liv.

I et forløb med fokus på angstbehandling lærer du at:

  • Håndtere din angst når den kommer
  • Finde ind til hvad angsten kommer fra
  • Lære dine angstsymptomer at kende
  • Få en forståelse for hvad angst er
  • Finde ind til en dybere indre tryghed

Hvordan jeg arbejder

Som terapeut arbejder jeg relations orienteret, hvilket betyder, at jeg vægter højt, at vi er i øjenhøjde, og at du føler dig mødt med det, du kommer med. Når vi har opnået det, vil vi se på, hvad du har brug for at få taget dig af, for at du kan håndtere din depression på en sund måde.

Jeg synes, det er vigtigt, at terapien udmunder i reel positiv forandring i dit liv. Derfor vil jeg løbende afstemme med dig, hvilket udbytte du får af vores samtaler, så vi har mulighed for løbende at justere terapien

Hvor lang tid varer et behandlingsforløb af depression?

Et forløb varer typisk 10 gange, men varierer fra person til person.

De første 3-4 gange er det godt at mødes en gang ugentligt, så vi får sat et klart fokus på det personlige arbejde, du er begyndt på. Derefter vil vi typisk nedjustere hyppigheden af sessioner efter behov.

Undervejs vil vi løbende følge op på, om du får det ud af sessionerne, som du håber, og om vi skal lave nogle justeringer, så du får det udbytte af terapien, som du er kommet efter.

Psykoterapeut i Odense

Psykoterapeut Sofus Markus
Overgade 14, 2 th., 5000 Odense C

Telefon: 40 27 59 51
Mail: sofus@markus.dk